Kehv ilm on vesi taksofirmade veskile

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulika Takso taksod.
Tulika Takso taksod. Foto: Toomas Huik

Taksofirmade kinnitusel kergitab tavapärasest kehvem ilm üsna oluliselt nõudlust taksoteenuse järele.


«Tänase ilma puhul on tellimuste arv meie operaatori sõnul peaaegu kaks korda suurem,» viitas OÜ Sõbra Takso juhatuse liige Mart Palm kehva ilma mõjudele. «Tööd on tublisti rohkem.»

Palmi sõnul satub vihmase ja tavapärasest halvema ilmaga taksoga sõitma rohkem just selliseid inimesi, kes tavaliselt taksot ei telli. Isegi suvised ootamatud vihmasabinad suurendavad tema kinnitusel taksode tellimist.

ASi Tulika Grupp juhataja Mati Saar kinnitas samuti, et vihmase ilmaga hüppab tellimuste arv üles. Tulika Takso puhul suureneb see tema sõnul hinnanguliselt 30 protsenti.

«Inimesed hindavad kuiva jalaga ja turvalist kohalejõudmist,» põhjendas Saar nõudluse kasvu.

Tema sõnul on Tulikal ka päris palju ärikliente, kes on ilmastikuolude suhtes tundlikumad eeskätt tiheda ajagraafiku ning ärikohtumiste tõttu. Seetõttu kasvab halva ilma korral ka äriklientide teenindamine.

Saare sõnul ongi sügis- ja talveperiood taksonduses kiirem aeg kui kevad ja suvi, mil inimesed eelistavad tihtipeale hea ilmaga väiksemaid vahemaid jalutades läbida.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles