Uued iPhone´id tõukasid Androidi USAs troonilt

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuigi mobiilitarvikute tootjad oskasid end ette valmistada iPhone 6 turule tulekuks, rabas sellest suurema iPhone 6 Plus tulek neid jalust.
Kuigi mobiilitarvikute tootjad oskasid end ette valmistada iPhone 6 turule tulekuks, rabas sellest suurema iPhone 6 Plus tulek neid jalust. Foto: AP / Scanpix

Uuringufirma Kantar Worldpanel kogutud statistika järgi ületas Apple´i nutitelefonide turuosa USAs eelmise aasta viimases kvartalis ülinapilt Androidi kasutavate telefonide vastavat näitajat, kirjutab Techradar.

Turuosadeks oli jõuluhooajal vastavalt 47,7 protsenti ja 47,6 protsenti. Viimati oli iPhone Androidi telefonidest koduturul populaarsem 2012. aasta viimases kvartalis.

Kolmandal kohal asus USA nutiplatvormide seas Windows Phone 3,8 protsendini küündiva turuosaga.

Kui USAs on juhtpositsioon ülinapilt libisenud Apple´i kätte, siis Euroopas on jõujooned veel endised - eelmise aasta viimase kolme kuu jooksul ostetud nutitelefonidest kasutavad kaks kolmandikku Androidi operatsioonisüsteemi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles