Neste loobub naftast nimes

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neste tanklad jäävad esialgu siiski kandma Neste Oili brändi, mille kasutamine ühtlustati kõigis Neste tanklakettides vaid kolm aastat tagasi.
Neste tanklad jäävad esialgu siiski kandma Neste Oili brändi, mille kasutamine ühtlustati kõigis Neste tanklakettides vaid kolm aastat tagasi. Foto: Marko Saarm / Sakala

Neste Oil teatas täna Helsingi börsile, et tahab sõna «Oil» nimest välja visata ja jätkata lihtsalt Neste nime all.

Sellekohase ettepaneku tegi Neste Oili juhatus 1. aprillil toimuvale üldkoosolekule.

«Oleme nüüd palju muudki kui traditsiooniline naftarafineerija,» selgitas tegevjuht Matti Lievonen. «Viimastel aastatel oleme kasvanud kui taastuvatest toorainetest kütuste valmistaja, kui meist on saanud maailma suurim taastuvast toorainest tehtud diislikütuse tootja. Plaanis on kasvada ka lisaks teiste taastuvatest toorainetest valmistatud toodete, nagu bio-alusel baseerivate keemiatööstuse toodete valmistaja.»

«Fossiilsele toornaftale viitav Oil ei anna enam ettevõttest õiget üldpilti, seepärast juhatus seda muudatust pakubki,» ütles Lievonen. «Ettevõtet tuntakse juba vanast ajast Neste nime all, mille taastamine nüüd nii väärindaks ajalugu kui ka annaks edasi muutusi.»

Plaani kohaselt jääksid Neste tanklad Soomes, Eestis, Lätis, Leedus ja St Peterburis esialgu endiselt kandma Neste Oili nime.

Neste Oil sündis kümme aastat tagasi, kui ettevõte eraldati Fortumist. Enne seda oli ettevõte nimi pool sajandit lihtsalt Neste.

2011. aastal alustas Neste ulatuslikku re-brändingut, viies kõik tanklad Neste Oili sümboolika ja nime alla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles