Juncker: EL ei hakka Kreeka jaoks reegleid muutma

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa liidukantsler Angela Merkel ja Euroopa Komisjoni president Jean-Claude Juncker.
Saksa liidukantsler Angela Merkel ja Euroopa Komisjoni president Jean-Claude Juncker. Foto: SCANPIX

Euroopa Komisjoni esimees Jean-Claude Juncker hoiatas teisipäeval Kreeka uut valitsust, et Brüssel ei kavatse Kreeka võlaprobleemi lahendamiseks hakata reegleid muutma.

Junckeril on kolmapäeval kavas kohtumine Kreeka peaministri Alexis Tsiprasega, arutusele tulevad Kreeka võlad ja karm eelarvepoliitika, vahendab BNS.

«Me võtame arvesse Kreeka rahva demokraatlikku tahet, kuid Kreeka valimiste võitjad peavad arvestama ka teiste arusaamade ja meetoditega. Peale ühe Euroopa Liidu liikmesriigi demokraatliku valiku on ka teisi üldsuse arvamusi. Me võime oma poliitikat osaliselt muuta, kuid me ei saa muuta kõike ainult sellepärast, et on valimistulemus, mis rõõmustab ühtesid ja kurvastab teisi,» selgitas komisjoni esimees.

Kreeka Syriza valitsuse liikmed on visiitidel Euroopa pealinnades, et leida toetust oma ettepanekutele võlaprobleemi lahendamiseks.

Kreeka riigivõlg on 315 miljardit eurot, mis moodustab 175 protsenti sisemajanduse koguproduktist.

Kreeka võlgade kustutamise vastu on eriti Saksamaa, Soome ja Balti riigid, ütlesid Euroopa allikad.

Junckeri pressiesindaja oli esmaspäeval vihjanud, et Juncker võib toetada Ateena soovi lõpetada Euroopa Liidu, Euroopa Keskpanga ja Rahvusvahelise Valuutafondi troika järelevalvesüsteem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles