Eesti ettevõte ostis iirlastelt saeveski

Kadri Hansalu
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaida saeveski 2008. aastal.
Vaida saeveski 2008. aastal. Foto: Peeter Langovits

Esmaspäeval allkirjastati leping, mille alusel seni Iirimaa kontsernile Balcas kuulunud Vaida saeveski läheb Eesti ettevõtte Combiwood OÜ omandisse.

Combiwood grupi finantsjuht Toomas Metsa sõnul loob uue saeveski ost kogu grupile häid arenguvõimalusi. «Näen Vaida kinnistus suurt potentsiaali, millest kogu grupi ettevõtted kasu võiksid saada. Saeveski asub Harjumaal ning see annab võimaluse kujundada sellest tulevikus grupi järeltöötluse ja logistikakeskus,» selgitas Toomas Mets.

Combiwood otsib pidevalt võimalusi, et mitmekesistada toodangut ja laiendada eksporditurgude ringi. Palgi väljaveo asemel on liigutud selles suunas, et toodetele enam lisaväärtust anda ning väärtusahelas kõrgemale tõusta. Nii eksporditakse täna puidust liistusid ja ukselenge juba enam kui kümnele välisturule.

Vaida saeveski ostutehingut finantseeris Swedbank. «Hea meel on tõdeda, et väärt saeveski leiab koha puidutööstuses kogenud ettevõtjate tugevas grupis. Combiwoodi ettevõtted on musternäide kodumaisel toorainel põhinevast oskuslikust väärtusahela kasvatamisest,» ütles Swedbanki puidutööstuse sektorijuht Mait Kaup.

Combiwoodi ettevõtete gruppi kuulub seitse puidutööstusettevõtet, teiste hulgas veel kaks saeveskit Suure-Jaanis ja Reopalus. Grupi ettevõtted toodavad ja müüvad kokku ligi 40 000 kilomeetrit liiste ja lenge aastas. Combiwoodi ettevõtete summaarne käive 2014. aastal oli 105 miljonit eurot, tööd antakse ligi 600 inimesele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles