Motorola on peale omanikuvahetust õitsele puhkenud

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lenovo logo.
Lenovo logo. Foto: SCANPIX

Mullu Hiina tehnoloogiahiiglase Lenovo poolt ära ostetud Motorola telefoniüksus tegi rekordilise kvartalimüügi, kirjutab The Verge.

Eelmise aasta viimases kvartalis müüs Motorola 10,6 miljonit nutitelefoni, mis on legendaarse mobiiltelefoni- ja telekommunikatsiooniseadmete brändi kõigi aegade rekord.

Turuliidrite Samsungi ja Apple´i kõrval see number aga siiski kahvatub - mõlemad ettevõtted müüsid jõuluhooajal üle 70 miljoni nutitelefoni.

Maailma suurim personaalarvutite tootja Lenovo ostis Motorola Google´ilt eelmisel aastal, makstes selle eest 2,91 miljardit dollarit. Tehingu abil lootis Hiina ettevõte suurendada nutitelefonide osakaalu oma käibest vähemalt ühe kolmandikuni.

Lenovo kogu nutitelefonide müük kasvas ettevõtte finantsaasta kolmandas ehk eelmise kalendriaasta viimases kvartalis aasta varasema tulemusega võrreldes kahekordseks, mis aitas kasvatada ettevõtte müügitulu 31 protsenti 14,1 miljardi dollarini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles