Kuidas kirjutada e-kirja äärmiselt hõivatud inimesele?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuidas kirjutada meili äärmiselt hõivatud inimesele?
Kuidas kirjutada meili äärmiselt hõivatud inimesele? Foto: PantherMedia

Business Insider jagab maineka ärikonsultandi Jon Levy nelja lihtsat nippi, mis teevad hõivatud inimestele meilide saatmise selgelt tulemuslikumaks.

Ära ole müügimees

«Ma ei ürita neid oma sõnumiga üheski asjas veenda,» ütleb ärikonsultant Jon Levy.

«Meil ei tohiks olla stiilis «Ma arvan, et selle ja selle tegemine oleks väga hea põhjustel X ja Y ja Z.» Pigem peaks see nägema välja nii: «Mina tegelen selle ja sellega. Minu arvates on see, mida sa teed, vaimustav ning mulle meeldiks sinuga maha istuda ja rääkida sellest, mis sul plaanis on.»»

Hoia oma e-kiri võimalikult lühike

Teine meilivestluse osapool peaks suutma sinu sõnumist aru saada ja sellele adekvaatselt vastata, isegi kui tal on selleks aega ainult 30 sekundit ja ta peab  seda tegema käigu pealt oma nutitelefoni abil.

Meili teemapealkiri peaks olema lugema meelitav

Kui sind soovitab keegi teise osapoole tutvusringist, maini seda juba e-kirja pealkirjas. Samuti on heaks pealkirjaks «Kiire küsimus», kuna see saadab meili lugejale signaali, et ta saab meili avades sellega kiirelt tegeleda ja seejärel meili kustutada.

Paku välja järgmine samm

Kui meilivestluse teine pool on sinust huvitatud, anna selgelt teada, kuidas sa sooviks seda suhet jätkata – esita mingi konkreetne küsimus või kutse kohtumisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles