Soome ravimimüüja arvutusviga: Vene äri kahjum 148, mitte 26 miljonit

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oriola-KD ravimiladu Soomes.
Oriola-KD ravimiladu Soomes. Foto: oriola-kd.com

Soome ravimite hulgimüügiga tegelev ettevõte Oriola-KD teatas täna arvutusveast – uue info kohaselt sai firma Venemaa äriga mullu 147,7 miljonit eurot kahjumit.

Detsembris oma Vene apteegiketi kohalikele müünud Oriola-KD teatas toona, et Vene äri oli 26 miljoni euroga kahjumis. Täna korrigeeriti numbrit ja mitte vähe, üle viie korra suuremaks.

Oriola-KD finantsjuhi Tuomas Itkoneni sõnul põhjustas vale numbri arvutusviga. «Arvutuses, mille tulemusena jõuti 26 miljoni euroni, olid tehniliselt valed numbrid. Tuluarvutusest oli välja jäänud juba varem omakapitali arvutatud summad. Inimlik viga,» ütles ta.

Vale kahjuminumber ei muuda siiski Vene äride müügi mõju kontsernile, seega erilisi sanktsioone oodata pole, märkis Itkonen.

«See on viga mida poleks tohtinud juhtuda,» lisas Itkonen.

Oriola-KD aktsiate kursile Helsingi börsil oli arvutusveal oma mõju: aktsia hind kukkus pärast veast teatamist üle viie protsendi ja on praeguseks ligi seitsme protsendiga miinuses eilse hinnatasemega võrreldes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles