Seppälä tegevjuhtkond ostab ettevõtte Stockmannilt välja

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumine Seppälä reklaam
Lumine Seppälä reklaam Foto: Margus Ansu

Stockmann on sõlminud eelkokkuleppe Seppälä keti müügiks selle tegevjuhile Eveliina Melentjeffile ja tema abikaasale Timo Melentjeffile, teatas ettevõte Helsingi börsile.

1. aprillil toimuv müügitehing katab Seppälä kõik poed: 82 poodi Soomes ja 20 Eestis.

Uue strateegia kohaselt keskendub Stockmann oma peamistele tegevussuudadele, mis on Stockmanni jaemüük, kinnisvara ja Lindexi kauplustekett ning loobub aste-astmelt muudest tegevustest, seisab börsiteates.

«tehing tagab üle 80 aasta vana Seppälä jätkumise,» ütles Seppälä juht Eveliina Melentjeff. «Seppälä on endiselt Soome suurim moekaupluste võrk ning tehing tagab et võime jätkata majandustegevust mis annab tööd umbes 500 inimesele Soomes.»

2014 detsembris lõppenud läbirääkimiste järel ametiühinguga otsustas Seppälä Soomes 41 poe sulgemise ja 200 töötaja koondamise. Tegevus jätkub 102 poes Soomes ja Eestis, kus on kokku tööl üle 600 inimese. Lätis, Leedus ja Venemaal asuvad poed suletakse.

Seppälä käive oli 2014. aastal 92,6 miljonit eurot.

Stockmanni teatel ei ole Seppälä keti müügi hinnal suurt mõju ettevõtte majandustulemustele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles