Twitteri kaasasutaja avaldas kriitika alla sattunud tegevjuhile toetust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jack Dorsey
Jack Dorsey Foto: SCANPIX

Twitteri kaasasutaja Jack Dorsey avaldas eelmise nädala lõpus Twitteris säutsudes toetust ettevõtte tegevjuhile Disk Costolole, kes on pidanud viimastel kuudel tõrjuma investorite ja börsianalüütikute teravat kriitikat, kirjutab Entrepreneur.com.

«Dick Costolo on olnud üks meie esimesi ingelinvestoreid, nõuandja, ärijuht, meie rahateenimise strateegia looja ning tegevjuht, kes pani meie meeskonna kokku,» säutsus Dorsey. «Pole ühtegi inimest, kes poleks rohkem Twitteri peale mõelnud, kui Costolo.»

Dick Costolo on viimastel kuudel sattunud investorite ja analüütikute terava kriitika alla ning mitmed neist on avalikult rääkinud tema asendamise vajadusest.

Mullu novembris tunnistas Allianz Global Technology Fundi investeerimisjuht Walter Price Wall Street Journalile, et üldine usk Costolosse on hääbumas.

«Suure tõenäosusega ei ole ta aasta pärast enam Twitteri palgal,» ütles Sun Trusti analüütik Robert Peck CNBC-le detsembri lõpus.

Investoritel on rahulolematuseks ka põhjust: Twitteri aktsia hind tegi eelmise aasta lõpuks läbi korraliku languse, jõudes peaaegu mai lõpu rekordmadala tasemeni, samuti on kängu jäänud võrgustiku  aktiivsete kasutajanumbrite kasv. Probleemidele viitavad ka pöördelised muudatused juhtkonnas: viimase aasta jooksul on ettevõttest lahkunud või vallandatud viis otseselt Costolole alluvat tippjuhti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles