Arengufondi tehinguid käsitlev raport sai avalikuks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnis Arro
Tõnis Arro Foto: Toomas Huik

Arengufondi siseaudit jõudis hinnangule, et fondi tehingute seaduslikkuse, sihipärasuse ning valdkonnaga seotuse sisekontrollisüsteemid ei toimi.

Auditis seisab, et fondi juhatuse esimees Tõnis Arro ei ole kasutanud alati riigieelarvelisi vahendeid sihipäraselt ning Arengufondi põhitegevusala eesmärke silmas pidades, vahendab BNS. 

Täiendõppekuludele oli fondis seatud rahaline piirmäär, mida esimees teadlikult ilma nõukogu loata olulises mahus ületas. Audit heidab ette, et esinduskuludes oli märkimisväärses mahus alkoholi ja et juhatuse esimees ei esitanud süsteemselt krediitkaardi- ja lähetusaruandeid.

Auditi lõpparuande kinnitamise ajaks on kehtestatud uued töökorraldusreeglid ja raamatupidamise sise-eeskiri, millega on loodud olulises osas parandusmeetmed aruandes kajastatud puuduste edaspidiseks ärahoidmiseks ning sisekontrollisüsteemi täiendamiseks ja toimimise tagamiseks.

Mullu juulis rahuldas Arengufondi nõukogu Tõnis Arro  tagasiastumispalve  fondi juhatuse esimehe kohalt. Nõukogu nimetas juhatuse liikmeks ja juhatuse esimehe kohusetäitjaks fondi tegevjuhi Pirko Konsa.

Nõukogu otsustas detsembris jätkata juhatuse esimehe konkurssi sihtotsinguga. Arengufondi juhatuse esimehe avalikule konkursile esitas avalduse üheksa kandidaati, kellest nõukogu valis lõppvooru kaks. Et lõppvoorus üks kandidaatidest seoses teise tööpakkumisega loobus ja teine ei leidnud nõukogu toetust, otsustas nõukogu konkurssi jätkata sihtotsinguga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles