Seitse halba harjumust, mis saboteerivad su produktiivsust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seitse halba harjumust, mis saboteerivad su produktiivsust
Seitse halba harjumust, mis saboteerivad su produktiivsust Foto: SCANPIX

Selleks, et tööga seotud rahulolu ja produktiivsus ei langeks, tuleks hoiduda nendest seitsmest levinud harjumusest, kirjutab Entrepreneur.com.

Meilidega tegelemise edasilükkamine

Uue meili avamisel on sul kaks võimalust, kuidas tegutseda: kas tekst läbi lugeda ning vastavalt sisule sellele vastata või kustutada; või siis meil läbi lugeda ja lükata sellega tegelemine tulevikku.  Esimese variandi eeliseks on väiksem ajakulu -  koheselt kirjavahetusega tegeledes ei pea sa hiljem sama teksti läbi lugema ja endale sama probleemi uuesti lahti mõtestama.

Koosoleku pidamine koosoleku pidamise pärast

Koosolekud on mõeldud probleemide lahendamiseks. Kui koosolek peetakse lihtsalt harjumusest või rutiinist, ilma, et oleks midagi olulist arutada, on see kõigi kohalviibijate jaoks aja raiskamine.

Ilma selge eesmärgita kokkusaamised

Ka tööalased kohtumised peaks kandma mingit selget eesmärki peale kohvijoomise.

Pidev samade vigade kordamine

Ettevõtja jaoks on vigade tegemine igapäevane asi, kuid peale igat ebaõnnestumist tuleks analüüsida, mis ja miks valesti läks ning kuidas seda tulevikus vältida. Peaga vastu seina jooksmine ei vii su äri edasi.

Nutitelefoni kasutamine äratuskellana

Nutitelefoni voodi kõrvale jätmine loob kahjulikke ahvatlusi. Harris Interactive´i poolt 2012. aastal läbiviidud uuringu järgi ei suutnud üle poolte 2000 küsitletud täiskasvanutest magamamineku ajal panna vastu kiusatusele telefoniga veebis ja sotsiaalmeedias surfata. See aga tähendab, et kaotad väärtuslikku uneaega.

Nutirakenduste märguannete sisselülitamine

Tänapäeval on internet kõikjal inimestega kaasas ning on suur hulk asju, mis sinu tähelepanu pärast võistlevad. Kui su telefon annab igast sotsiaalmeediapostitusest või uuendusest sulle koheselt märku, vähendab see sinu keskendumisvõimet, viies ühtlasi tähelepanu olulisematelt asjadelt minema.

Teiste arvamuse järgi joondumine

Kui sa soovid alati kõigi inimestega läbi saada ja kohandad enda tegevusi ja käitumist pidevalt vastavalt nende arvamusele, saab see varem või hiljem oluliste otsuste tegemisele takistuseks. Esiplaanile tuleks siiski seada enda eesmärgid, mitte kõigi kõrvalseisjate arvamused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles