Ekspert: Eesti pensionisüsteem on väga hea

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa pensionifondide assotsiatsiooni (PensionsEurope) tegevjuht Matti Leppälä
Euroopa pensionifondide assotsiatsiooni (PensionsEurope) tegevjuht Matti Leppälä Foto: Tairo Lutter / Postimees

Samal ajal kui me ise oleme Eestis oma teise ja kolmanda samba pensionifondide suhtes väga kriitilised, ütleb Euroopa pensionifondide assotsiatsiooni (PensionsEurope) tegevjuht Matti Leppälä, et Eesti pensionifondide süsteem on väga hea ning me oleme pensionifondide inimestele arusaadavaks tegemisel teinud rohkem kui enamik teisi riike.

Alustaks kõige värskemate uudistega. Kuidas Euroopa Keskpanga eile (intervjuu toimus eelmisel reedel – toim) väljakuulutatud võlakirjade ostuprogramm – nn rahatrükk – pensionifondidele mõjub? Kas tegemist on säästjate jaoks hea või halva uudisega?

Meie, PensionsEurope pensionifondide assotsiatsioon, esindame Euroopas 23 riigi pensionifondide föderatsiooni, mille varade väärtus ulatub 3,5 triljoni euroni. Sellest suur osa on investeeritud Euroopa turgudele – intressitoodetesse, riigivõlakirjadesse, börsiaktsiatesse, erakapitalifirmadesse. Euroopa Keskpanga otsused avaldavad muidugi mõju pensionifondidele, arvatavasti positiivset. Aga ma arvan, et selle mõju on veel vara hinnata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles