Hoiused pagevad Kreeka pankadest

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreeka ühe suurema panga Alpha Bank kontor.
Kreeka ühe suurema panga Alpha Bank kontor. Foto: Xinhua /Xinhua / Sipa USA

Kreeka pankade aktsiad odavnevad juba teist päeva kahekohaliste protsentide kaupa ning riigi suurimad laenuandjad piidlevad keskpanga kriisiabi leevendamaks lahkuvate hoiuste valu.

Neli suurimat Kreeka panka – Piraeus, Alpha Bank, Eurobank ja National Bank of Greece – on pühapäevaste valimiste kiiluvees kaotanud kahe päevaga oma turuväärtusest enam kui viiendiku, kirjutab Financial Times.

«See on tapatalg,» ahastas üks juhtivaid Ateena pankureid. «Turud paanitsevad... Nad üritavad ennetada pankade likviidsuskriisi. Nad teavad, et kriis hakkab keerlema pankade ümber.»

Moody’se andmetel on erasektori hoiused Kreeka pankades, mis detsembri alguses olid ligikaudu 164 miljardit eurot, vähenenud 7 – 8 miljardi euro jagu.

JPMorgani analüütiku Nikolaous Panigirtzoglou sõnutsi on läinud nädala algusest alates Kreekast Luksemburgi rahafondidesse läkitatud 350 miljonit eurot. Tema hinnangul on alanud aastal riigist lahkunud kümnendik kreeklaste hoiustest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles