Kuidas leida endale täiuslik mentor?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uues ettevõttes aitab kohaneda mentor
Uues ettevõttes aitab kohaneda mentor Foto: PantherMedia

Algajale juhile on kogenud ettevõtjast nõuanded alati teretulnud. The Guardian reastas viis sammu, mille abil on võimalik endale täiuslik mentor leida.

Tee korralik eeltöö

Otsi kedagi, kes suudaks just sinu ärile lisaväärtust pakkuda, mitte lihtsalt tuntud nime. Juhul, kui inimene tunneb sinu ärivaldkonna probleeme läbi ja lõhki, on tõenäosus pikemaajaliseks koostööks suurem.

Ära palu mentorlust

Lase suhtel orgaaniliselt kasvada. Lepi potentsiaalse mentoriga kokku kokkusaamine, kuid ära esita ametlikku palvet mentorluseks. Selline lähenemisviis võib tunduda liiga ahistavana.

Austa mentori aega

Kui sa palud ettevõtjalt enda jaoks aega eraldada, pea meeles, et see aeg on piiratud. Tule kokkusaamistele ettevalmistunult ning tutvusta oma äriideed kahe või vähema minutiga. Kui olete kokku leppinud pooletunnise kohtumise, ära venita seda kolmveerandtunniseks.

Ole avatud

Mentorlussuhe toob sulle kasu ainult juhul, kui oled valmis kõikidest oma äri osadest ausalt rääkima. Luukerede kapis hoidmine maksab varem või hiljem kätte.

Ole otsustav

Kõik suhted ei peagi töötama. Kui mentor tunneb, et ta ei suuda sulle kasulikke teadmisi ja oskusi edasi anda, peaks ta seda endale tunnistama. Samamoodi - kui sa tunned, et ei saa nõuandeid, mida vajaksid, ära karda mentorlussuhet lõpetada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles