Ettevõtluse ajaloo teadaolevalt suurim koondamine osutus kuulujutuks

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
IBMi logo.
IBMi logo. Foto: SCANPIX

Tehnoloogiaettevõte IBM teatas, et rahvusvahelises meedias eile ringelnud pommuudis, mille kohaselt plaanib ettevõte koondada veerandi oma töötajaskonnast ehk umbkaudu 111 000 töötajat, ei vasta tõele.

Koondamisi on IBMis siiski oodata, kuid mitte sellises suurusjärgus, nagu väitis eile oma allikatele tuginedes ajakiri Forbes.

“Me koondame mõned tuhanded töötajad. Kui keegi ajakirjanikest oleks vaevunud vaatama meie avalikult kättesaadavat majandusinfot, oleks nähtud, et me juba eelmisel nädalal teatasime kvartalitulemustega 600 miljonist dollarist, mis kantakse maha mõne tuhande inimese koondamise kuludena,” teatas tehnoloogiaettevõte.

430 000 töötajaga IBM on üks maailma suurimaid erasektori tööandjaid. Ettevõtte majandustulemused pole aga viimastel aastatel kiita – viimasel 11 kvartalil on käive pidevalt vähenenud.

Eelmisel nädalal teatas firma 24,1 miljardi dollari suurusest kvartalikäibest ning 5,48 miljardi dollari suurusest kasumist, mis märgivad vastavalt 12 protsendi ja 11 protsendi suurust aastast kukkumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles