YIT: naftahind ja rubla kurss sunnivad Venemaal tegevust kärpima

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
YIT ehitatud mikrorajoon nr 5a Žukovski linnas Moskva oblastis.
YIT ehitatud mikrorajoon nr 5a Žukovski linnas Moskva oblastis. Foto: yit.fi

Soome ehitusfirma YIT teatas, et koondab Venemaal 300 töötajat ja kärbib tegevust seoses kukkunud nafta hinna ja rubla madala kursiga.

«Nafta hinna ja rubla krusi tugev langus koos kaasmõjudega on lisanud Venemaa majanduskeskkonda ebakindlust,» teatas YIT.

Ehitusfirma teatel vähendati aasta viimasel veerandil märkimisväärselt uute ehituste alustamist, samas kui valmis sai mitu suurt ehitushanget. Tootmismahu vähenemise tõttu kohandab YIT tegevust Venemaal muutunud oludega ja vähendab töötajate hulka umbes 300 võrra.

Muudatuste eesmärk on nii lisada paindlikkust kui ka tagada kasumlikkus ja konkurentsivõime uues turuolukorras, teatas YIT. Muudatused lähevad ettevõttele maksma 3,1 miljonit eurot.

Soome ehitusettevõtte teatel on uutesse kruntidesse investeerides ning uusehitusi alustades kavas ülal pidada sellist mahtu, mis võimaldab tasuvat äritegevust ja positiivset kassavoogu kõigis linnades kus YIT praegu tegutseb.

Veerand YIT käibest ja kolmandik kasumist tuleb Venemaalt, ettevõte on seal suurim välismaine ehitusfirma. 2013 ulatus YIT käive 1,9 miljardi euroni ja töötajate arv 6000 inimeseni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles