Eesti firma sai pistise andmise eest Peterburi kohtult trahvi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik/Postimees

Peterburi Kalinini rajooni kohus määras 20 miljoni rubla (276 000 eurot) suuruse trahvi Eesti firmale Koviton OÜ, mis oli andnud Arhangelski ettevõtte Lesozavod nr 3 asedirektorile Oleg Rudnitskile 3,9 miljonit rubla (54 000 eurot) pistist.

Varem oli Rudnitski tunnistatud süüdi selles, et ta oli müünud ebaseaduslikult ettevõtte vara, mis oli antud pangale tagatiseks. Nimelt oli Rudnitski sõlminud 2012. aastal Lesozavod nr 3 nimel 54 metsaveovaguni müümise lepingu. Osa neist vagunitest olid Sberbank Rossii tagatiseks, millest Rudnitski oli teadlik, vahendab BNS.

Vagunite müügi eest teatud firmale sai Rudnitski 3,9 miljonit rubla pistist. Kohus mõistis Rudnitskile nelja-aastase vanglakaristuse kolmeaastase katseajaga ning 3,9 miljoni rubla suuruse trahvi. Mõni aeg hiljem sai  Rudnitski Vene Föderatsiooni konstitutsiooni vastuvõtmise aastapäeva puhul amnestia.

Koviton OÜ peamiseks tegevusalaks on vagunite rent. Ülemöödunud aastal teenis ettevõte 2,5 miljoni euro suuruse käibe juures 607 423 eurot kasumit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles