Selver: meie jaoks on müügilangus möödas

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hinnasilt
Hinnasilt Foto: Toomas Huik

Selveri poeketi juht Andrer Heinver ütles e24-le, et kevadest saadik on müügikäibed olnud võrreldes mullu sama ajaga plusspoolel.

«Aprillist alates on keskmine kuine kasv jäänud kolme protsendi lähedale ning plusspoolel on juba ka aastane kasv (kaheksa kuu võrdluses),» ütles Heinver.

«Suvi on olnud edukas, kuigi ilmastikuoludest tulenevalt pisut ebatavaline. Püstitati kõigi aegade vee, jäätise ja teiste kuuma ilma toodete rekordeid, samas jäi tavapärasest väiksemaks näiteks liha müük. Aastatagusega võrreldes on pisut suurenenud ka inimeste keskmine ostukorvi maksumus,» lisas Heinver.

Heinveri sõnul on möödunud suvega võrreldes tõusnud aktsiisikaupade (tubakas, alkohol) ja piimatoodete hinnad.

«Muid suuremaid muutusi kaubagruppide lõikes ei saa välja tuua, aga üksikute toodete hinnad liiguvad ikka nii üles kui alla,» märkis Heinver.

Statistikaamet teatas, et kaubandusettevõtete jaemüük vähenes juulis mullusega võrreldes protsendi võrra. Selle aasta teiste kuudega võrreldes on tegemist hea tulemusega, sest varasem langus on olnud oluliselt suurem.

Statistikaameti teatel paranes toidukaupade müük märkimisväärselt ja kasvas 2009. aasta juuliga võrreldes protsendi võrra.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles