Siduva lepingu kadumine tõi kopsaka liitumistasu ja seebivabaduse

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Raigo Pajula/Postimees

Alates 25. augustist saab My Fitnessi spordiklubides liikmelepingu ilma trahvita lõpetada ning varasemast soodsamatel tingimustel maksepuhkust võtta, kuid samas tuleb klubiga liitumise eest välja käia kopsakas summa ning ootamatult on duširuumidest ära kadunud vedelseep.

Varem tuli My Fitnessi kundedel näiteks 30 päeva kaardiga võrreldes soodsama kuutasu saamiseks sõlmida aastane liikmeleping ning maksta sellest ennetähtaegselt loobumisel trahvina 20 protsenti treeningpaketi aastamaksumusest. Näiteks 899-kroonise kuutasuga täispaketi puhul tähendanuks see 2158-kroonist trahvi õiguse eest näiteks elu- või töökoha muutudes vahetada ka spordiklubi.

Lisaks tuli lepingust loobumise soovist ette teatada 30 päeva. Uute reeglite järgi on lepingust võimalik vabaneda - ja seejuures ilma trahvita - vaid kahenädalase etteteatamisega, kuid seejuures tuleb olla tähelepanelik.

Kui sõlmida liikmelepingu lõpetamise kokkulepe 1. kuni 14. kuupäeval, lõpeb leping sama kuu viimasel päeval. Kui sõlmida aga kokkulepe 15. kuni kuu viimasel kuupäeval, lõpeb leping järgneva kalendrikuu viimasel kuupäeval ehk siis kuni poolteist kuud hiljem.

Liitumistasu

Kui vanad kliendid saavad oma praeguse lepingu tasuta ümber teha kuni 1. detsembrini ning nende jaoks ei muutu seejuures ei hind ega pakett, siis uued kunded peavad klubiga liitumise eest maksma 375 krooni.

My Fitnessi juhatuse esimehe Erkki Torni sõnul antakse liitumistasuga kaasa kinkekott, mille letihind on ligi 500 krooni - see sisaldab esmast konsultatsiooni treeneriga, rätikut, treeningpäevikut, liikmekaarti, tasuta voucherit ja veel mõnda toodet.

Kes on siduva lepinguga rahul ja tahab samamoodi jätkata, võib seda Torni sõnul teha, kuid mingi hetk võidakse vana lepinguga klientidele siiski pakkuda mingit lahendust lepingu muutmiseks. «Ma tahaks, et mingi hetk oleks meil ikkagi ühtsed lepingud,» märkis ta.

Uute lepingutinigmuste jõustumisega samal ajal kadusid My Fitnessi klubidest ka varem duširuumide seintel rippunud vedelseebidosaatorid ning selle asemel on hakatud müüma 8-krooniseid pesuvahendeid nende klientide jaoks, kes on oma šampooni või dušigeeli koju unustanud.

«Me soovime fokuseerida treeningutele ja investeerida valdkonda, millega tegeleme. Usume, et vedelseep ei ole asi, mille pärast liikmed meie klubis käivad, lisaks paljud seda ka ei kasuta,» põhjendas Torn.

Muudatused pakettides

Koos siduva lepingu kadumisega kadus My Fitnessi valikust üks treeningpakett, mis oli mõeldud paaridele. Paaripakett, mis maksis 1599 krooni kuus, võimaldas kahel inimesel külastada piiramatult igal ajal kõiki My Fitnessi ketti kuuluvaid klubisid.

Nüüd on samasuguseid tingimusi uutel klientidel võimalik saada vaid 999 krooni eest kuus My Fitness + paketi raames. Paari peale kokku tähendab see aga tervelt 400 krooni võrra suuremat igakuist väljaminekut kui varasemate tingimuste järgi.

Samas saavad senised paaripaketi liikmed oma lepingud mittesiduvateks ümber vormistada, kuid endiselt sama summa eest samadel tingimustel treenida. «Kui te teete selle ümber, siis see jääb nii kauaks kehtima, kuni My Fitness tegutseb,» märkis Torn.

Paaripaketi kadumist põhjendas ta sellega, et kuna sellel oli üks maksja, võis paketi kasutajate tülliminek klubile keerulisi probleeme kaela tuua.

Muudatusi on teisigi. Kuigi põhitoodete hindasid My Fitness tõstnud ei ole, tõusis näiteks üliõpilaspaketi hind 699 krooni pealt 799ni. Siiski kinnitas Torn, et hooajalisi hinnapakkumisi võib tulevikus veel tulla ka sellele sihtrühmale. Heaks lahenduseks tudengile peab ta aga näiteks 499-kroonist päevapaketti.

Kuigi nii ühe korra pileti kui ka 30 päeva kaardi hind tundub olevat kallimaks läinud, selgitas Torn, et suvehooajal pakuti neid tooteid odavama hinnaga - vastavalt 100 ja 999 krooni ning alates 25. augustist tõsteti hinnad maikuu tasemele ehk vastavalt 199 ja 1299 krooni peale.

Puhkused ja trahvid

Vana lepingu tingimuste järgi sai maksepuhkust võtta aasta jooksul vaid üheks kuuks ning selle kuu eest tuli tasuda 200 krooni kohatasu. Uute tingimuste järgi saab maksepuhkust võtta kuni kaheks järjestikuseks kuuks ning kohatasu on seejuures 125 krooni kuus.

Kuigi esialgu võib tunduda, et soodsam võiks olla näiteks suvepuhkuse ajaks leping lõpetada ning seejärel uuesti alustada, pole see nii - uuesti liitumisel tuleb ka endisel liikmel tasuda liitumistasu.

Kui maksepuhkuse võtmine on muutunud soodsamaks, siis broneeringureeglid karmimaks, kuid Erkki Torni sõnul pole sel mingit seost siduvate lepingute kadumisega. Nimelt on treeningusse mitteilmumisel broneeringu tühistamata jätmise eest ette nähtud 25-kroonine trahv.

«Rakendame seda selle pärast, et on tekkinud olukord, kus osad liikmed teevad broneeringuid, kuid ei tule lihtsalt kohale. Selliselt käitudes aga kahjustavad nad teiste klubiliikmete huve, kes oleks soovinud vastavasse tundi pääseda,» selgitas Torn.

Broneeringute trahv on tema sõnul mõeldud disiplineerimiseks, mitte lisakäibe tekitamiseks. «See on koht, mida saab iga liige kontrollida ja vältida – peaaegu kõik liikmed seda ka teevad. Seega loodame, et me kedagi trahvima ei pea,» lisas ta.

Siiski tuleb otsekorralduslepingu vormistamisel määrata maksimaalseks summaks oma treeningpaketi maksumusest 100 krooni võrra suurem summa, mis tähendab ühtlasi ka seda, et maksimaalne trahv, mida keegi ühe kuu jooksul võib broneeringute tühistamata jätmise eest saada, ongi 100 krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles