Internet Explorerist saab minevik

Stinne Loo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Windows 10 tulekuga alustab tööd ka Microsofti uus veebilehitseja Spartan.

Uudised Spartanist hakkasid liikuma eelmise aasta lõpus, kui Microsofti aruannetest selgus, et väljatöötamisel on uus veebilehitseja. Kolmapäeval teatas Microsoft ametlikult, et uue brauseri kallal töötatakse ning töötajad hakkavad juba proovima selle testversiooni.

Brauser võimaldab näiteks veebilehti joonistuste ja märkustega täiendada. Samuti koostab veebilehitseja nn lugemisnimekirja kasutaja märgitud lehekülgedest või PDF failidest.

Spartan disainitakse töötamaks nii PC-des kui ka nutiseadmetes. Ühtlasi töötab see koos digitaalse assistendi Cortanaga, mis annab oma kasutajatele vajalikku informatsiooni ning mida on võimalik juhtida häälkäsklustega. Cortana teavitab kasutajat kõigest - lennugraafikute muudatustest, tehtud hotellibroneeringutest, lemmikrestorani reserveeringutest ja muust taolisest. 

Mida täpsemalt uus brauser võimaldab, selgub järgnevate kuude jooksul. Esialgu töötavad Spartan ja 90ndatest pärit Microsoft Explorer paralleelselt, kuid viimase lõplik saatus ei ole veel teada. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles