Riik pole suutnud ohtlike jäätmete keskusele operaatorit leida

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ohtlikud jäätmed.
Ohtlikud jäätmed. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Eesti ainuke ohtlike jäätmete käitlemiskeskus (OJKK) Vaivaras on juba kaks ja pool aastat suletud olnud, sest riik ei suuda sinna operaatorit leida, kirjutab Põhjarannik.

OJKK operaatorihanke viimati võitnud ettevõte OÜ Ekoservis Teenused ei suutnud pärast rendilepingu sõlmimist hankida üheksa kuuga ohtlike jäätmete käitluslitsentsi, keskkonnaagentuur ütles seetõttu rendilepingu üles ning oli 2012. sügisel sunnitud Eesti ainukese ohtlike jäätmete prügila sulgema.

Mullu suvel võitis uue operaatorihanke AS Ragn-Sells, kuid temaga lepingu sõlmimiseni paraku ei jõutudki: pärast korduvat ajapikenduse andmist otsustas keskkonnaagentuur hanke lõpetada.

«Keskkonnaagentuuri ja viimase hanke võitja Ragn-Sellsi vahel toimus küll tihe koostöö, ent ebakõlad tekkisid sellest, et osapoolte ootused ja arusaamad tähtaegadest erinesid,» ütles agentuuri asedirektor tugiteenuste alal Madis Helm.

Helm loodab, et aasta lõpus valmivad uued puhastusseadmed annavad keskusele lisaväärtust ning suurendavad pakkujate huvi uuel operaatorikonkursil.

Loe pikemalt Põhjarannikust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles