Käibelangusega maadlev Gucci palkas uue loovjuhi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Modell kandmas Gucci loomingut  meeste 2015/2016 talvehooaja moeshow´l Milanos
Modell kandmas Gucci loomingut meeste 2015/2016 talvehooaja moeshow´l Milanos Foto: SCANPIX

Viimastel kvartalitel selget käibelangust näidanud Itaalia moemaja Gucci teatas, et ettevõtte uueks loovjuhiks sai Alessandro Michele, kirjutab Wall Street Journal.

Gucci teatas senise loovjuhi Frida Giannini väljavahetamisest juba detsembris. Tema pikaaegne kaastöötaja Michele valiti tegevjuhi Marco Bizzarri sõnul teiste kandidaatide seast välja "tänapäevasema visiooni" tõttu.

Gucci kuulub ka teisi moe- ja sporditarvete brände nagu Alexander McQueen, Balenciaga, Brioni, Puma ja Volcom omavale Prantsuse valdusettevõttele Kering, moodustades selle käibest pea kolmandiku.

Kuigi 2014. majandusaasta kogutulemused ei ole veel avalikustatud, on selge, et Gucci sellele eelnenud aastatele sarnast kasvu ei suutnud näidata. Mullu esimesel poolaastal kahanes ettevõtte käive 4,5 protsenti 1,7 miljardile eurole, kolmandas kvartalis oli müügitulu languseks 1,6 protsenti.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles