Mida silmas pidada töötu kandidaadi palkamisel?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Mõned personalijuhid eelistavad uute töötajate palkamisel veel kehtiva töölepinguga inimesi. Selline suhtumine on aga liiga lihtsustav ning jätab kõrvale tugevad kandidaadid, kes mingil põhjusel on töötud, vahendab Entrepreneur.com.

Nende kolme küsimuse esitamine peaks personalijuhtidel aitama selgusele jõuda töötu kandideerija tugevates ja nõrkades külgedes. Töötu kandideerija peaks olema aga valmis neile küsimustele ausalt vastama.

Mis põhjustel lõpetati kandidaadi viimane tööleping?

On suur vahe, kas raamatupidaja vallandati eelmisest töökohast raha kõrvale kantimise tõttu või oli töökoha kaotuse põhjuseks ettevõtet tabanud koondamislaine. Inimene, kes kaotas eelmise töö endast mitteolenevatel põhjustel omab uuele tööle kandideerimisel kindlasti eelist konkurendi ees, kes kaotas selle iseenda kehvade töötulemuste tõttu.

Kui kaua on kandidaat olnud töötu?

Kandidaat, kes kaotas oma töö kaks nädalat tagasi on hoopis teises olukorras, kui kandidaat, kelle viimane töökogemus pärineb kolme aasta tagant. Pikaaegne töötus võib, aga ei pruugi olla märk vähesest ambitsioonikusest. Samas tuleks hinnangu andmisel kindlasti silmas pidada ka üldist majandusolukorda ning nõudlust antud eriala töötajate järgi.

Millega on kandidaat peale töö kaotamist tegelenud?

Kandidaat, kes on oma töötuks olemise aega kasutanud enese koolitamiseks ja seniste oskuste ja teadmiste laiendamiseks, on kindlasti tugevam kandidaat kui inimene, kes on lihtsalt kodus istunud ja CV-sid laiali saatnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles