Kiisler: regionaalpoliitikat puudutavaid ettepanekuid toetan

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Regionaalminister Siim-Valmar Kiisler.
Regionaalminister Siim-Valmar Kiisler. Foto: Artur Sadovski

Regionaalminister Siim-Valmar Kiisler ütles, et toetab põhimõtteliselt tööandjate manifestis toodud regionaalpoliitilisi ettepanekuid.


«Olen kahe käega poolt, et kohalikud omavalitsused tuleks ümber kujundada suuremateks üksusteks, sest ainult siis saavad need tagada ettevõtetele sobiva tööjõu ja muud tingimused ettevõtluse arendamiseks väljaspool Tallinna ja Harju maakonda,» ütles Kiisler.

Ta lisas, et ettevõtluse arendamine mujal Eestis on kogu aeg probleemiks olnud. Kui omavalitsused on väikestes kohtades väikesed ja killustunud, ei suuda need ka konkureerida töökohtade pärast suurte omavalitsustega Harjumaal või ka näiteks Tartumaal.

Ka kohalike omavalitsuste rahastamise ülevaatamine, selleks et tõsta ametnike motiveeritust, on ministri sõnul õige. «Tänane tasandusfondi põhimõte on üles ehitatud nii, et kui kohalik omavalitsus teenib üksikisiku tulumaksust rohkem, siis saab see tasandusfondist vähem ja see ei motiveeri töökohti looma,» sõnas Kiisler.

Ta lisas, et omavalitsuste rahastamine peaks lähtuma ka asukohast. Näiteks Võrumaal Meremäe vallas peabki tasandusfondi osa suurem olema kui kusagil Harjumaal, tõi ta näite.

Kiisleri sõnul näevad paljud omavalitsusjuhid väga hästi seost töökohtade ja sellest laekuva tulumaksu vahel ning teevad ka tõsist tööd töökohtade loomiseks, kuid igal pool see veel nii ei ole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles