Tipprestoranipidajale kuulunud kinnisvarafirmat ootab pankrot

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Restoran Lusikas.
Restoran Lusikas. Foto: AFP / Scanpix

Restoraniärimees Rein Kärki kunagisele firmale Akropol Kinnisvaraarendus, mille ta müüs kodutule tankistile ja mis edasi liikus Eesti tuntumale firmamatjale Kalev Sakjasele, kuulutatakse 22. jaanuaril kohtus välja pankrot, kirjutab Äripäev.

Maksuameti sõnul on täitemenetlus kestnud juba pikemat aega ning ilmselt jääb amet üle miljoni eurose nõudega ainukeseks võlausaldajaks. Endine omanik Rein Kärk ütles ajalehele, et tal puudub firmaga side ning tal pole võimalik pankrotimenetlust kommenteerida.

Kärkile kuulub mitu silmapaistvat söögikohta – näiteks Hõbelusikaga hinnatud restoran Dominic Tallinna vanalinnas ja restoran Lusikas. Sisuliselt pankrotis restoran Lusikas küll veel tegutseb ja kostitab külastajaid, ent sellegi operaatorile, Kärki omanduses VL Restoranid OÜle, kuulutas kohtunik juba eelmisel aastal pankroti välja.

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles