Palkmajatootja EstNor käivitas Kiilis uue tehase

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EstNori uus tehas.
EstNori uus tehas. Foto: Sven-Olof Englund

Palkmajatootja EstNor käivitas aasta alguses uue tehase Harjumaal Kiilis.

Käsitöö-palkmajade tootmiseks projekteeritud tehases on 1400 ruutmeetrit tootmispinda, see paikneb EstNori 1800 ruutmeetrise tootmispinnaga elementmajade tehase naabruses. Lisaks asub Kiilis ettevõtte kontor.

Ettevõtte teatel oli eesmärk kolida üle Eesti laiali asunud tootmine kokku Kiili. «Logistika ja tööprotsessi kontrolli mõttes oli see ainuõige otsus,» ütles EstNori tegevjuht ja omanik Renee Mikomägi.

«Uue hoone ehitus oli osaliselt tingitud reaalsest vajadusest. Tellimuste arv kasvab ja uus tehas võimaldab märkimisväärselt suuremat tootlikust,» lisas Mikomägi. Tema sõnul on tootmine uues tehases ka efektiivsem, seda seetõttu, et tehas on juba algselt projekteeritud majatehaseks.

Uues tehases hakkab tööle 12 inimest ja see võimaldab toota kahte maja korraga.

EstNori kogukäive oli mullu 4,2 miljonit eurot, 2015. aasta prognoositav käive on minimaalselt viis miljonit eurot. Kokku annab EstNor tööd 47 inimesele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles