Rahandusministeerium tahab reguleerida toortubaka müüki

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tubakataimed.
Tubakataimed. Foto: AFP / Scanpix

Rahandusministeerium soovib reguleerida Eestis avastatud toortubaka müüki, kus müüakse terviseohu hoiatuse ja maksumärgita tubakat, mis on väidetavalt tarbimiseks veel töötlemata.

«On alust arvata, et suitsetamistubakana kasutamiseks mõeldud tubakat nimetatakse toortubakaks aktsiisi maksmisest kõrvalehoidumise eesmärgil,» seisab rahandusministri Maris Lauri allkirjastatud dokumendis, millega tehakse ettepanek muuta riigikogus arutlusel olevat tubakaseaduse eelnõu.

«Halduskulusid koormavate vaidluste ärahoidmiseks, kas toortubakas on tarbimisvalmiks töödeldud või mitte, teeme ettepaneku täiendada aktsiisiseaduses sätestatud suitsetamistubaka mõistet, et suitsetamistubakaks saaks lugeda ka jaemüüki suunatud töödeldud või töötlemata tubakat, mis on suitsetamiskõlblik.»

Muudatusega takistatakse toortubaka nime all aktsiisita tubakatoodete müüki tarbijale. Väljaspool aktsiisiladu ladustatav tubakas loetakse jaemüüki suunatud tubakatooteks, mis tähendab, et toode on tarbimisvalmis, märgitakse ettepanekus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles