Liblik peab väidetava mõrva tellimise motiiviks mitmemiljonilist kahjutasunõuet

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tullio Liblik
Tullio Liblik Foto: Irina Mägi/Meie Maa/Scanpix

Tullio Liblik teatas tänasel pressikonverentsil, et tema väidetava mõrva tellimise taga võib olla kahjutasu, mida ta Andrus Sukleselt nende ühisäri kahjustamise eest nõuda võib.

Libliku sõnul võivad need summad küündida mitmetesse miljonitesse kroonidesse. Libliku ja tema esindaja vandeadvokaat Maria Mägi kinnitusel on Sukles oma tegevusega ühist ettevõtet oluliselt kahjustanud ning OÜ-l Saarte Investeeringud on õigus kahjunõudele. Selle väärtust hindas Liblik mitmetesse miljonitesse kroonidesse.

Andrus Suklese firma MaxKinnisvara ja Tullio Libliku firma Saarte Investeeringud osalesid koos Hirvepargi arendusprojektis.

Tullio Libliku esindaja vandeadvokaat Maria Mägi sõnul annab Suklese vahi alla võtmine neile piisava aluse pöörduda kassatsioonikohtusse lepingu lõpetamiseks.

Suklese advokaat oli eelmisel nädalal teatanud, et prokuratuuri versiooni kohaselt oli mõrva tellimise põhjus 10 000 krooni suurune valuraha solvamise eest.

Tullio Liblik luges pressikonverentsil ette avalduse, milles teatas, et on rabatud, et väidetavalt kõrgharitud inimene on kulude optimeerimise nimel kõigeks valmis.

Libliku sõnul on Sukles ja tema advokaat seni meedias hämanud, kuid ta pole lepinguliste piirangute tõttu saanud varem nende süüdistustega võidelda. Täna hommikuni kehtis Hirvepargi elurajooni arenduse lepingutes punkt, mille kohaselt oli konfidentsiaalne ka fakt, et konfidentsiaalsusklausel üldse eksisteerib. Maxkinnisvara juhatuse liige Pille Saarts loobus sellest nõudest täna.

Tullio Libliku sõnul arendas Hirvepargi elurajooni Hirvepargi Seltsing, millest 50 protsenti kuulub MaxKinnisvarale ja teine pool OÜ-le Saarte Investeeringud.

Praegu on valmis 14 maja, mille ligi 200 korterit on suures osas müüdud või välja üüritud. Lisaks kuuluvad arendusse kaks konserveeritud majakarpi, infrastruktuur, kommunikatsioonid ning laste mänguväljak.

Libliku väitel on tema firma investeerinud projekti mitukümmend miljonit krooni, Andrus Suklese omandusega MaxKinnisvara panuseks nimetas ta mõnisada tuhat krooni. Lisaks olnud Saarte Investeeringud Libliku väitel aktiivne partner, kes tegi investeeringud enne. MaxKinnisvara passiivse partnerina oleks pidanud hiljem ise samas mahus raha panustama.

Libliku väitel on tema osalusega ettevõttelt välja mõistetud vaid menetluskulud ning Suklese esindajate jutud 14- ja 18-miljoni kroonistest nõuetest olevat alusetud.

Libliku sõnul on hoopis ta Suklese vastu nõudeid, kuna Sukles nõudis kasumijagamisel oma osa, kuid ei tahtvat nüüd, kinnisvaraettevõtetele kehval ajal, kahjumi katmises osaleda.

Avaldusele järgnenud küsimustele vastas peamiselt vandeadvokaat Maria Mägi. Tema sõnul ei olnud Liblik politseiuurimisest teadlik ega osalenud selles. Nii Mägi kui Liblik olevat Andrus Suklese vahistamisest ja väidetavast palgamõrvast teada saanud meedia vahendusel.

Mägi andmetel oli politsei Suklese vahistanud väidetava palgamõrva ettemaksu üleandmise käigus.

Liblik ei soovinud vastata küsimusele, kas ta tundis end jälgituna või kartis oma elu pärast. Praeguseks pole tema sõnul kindlustunne kasvanud, sest asjas on veel palju lahtist ja ebaselget.

Liblik saabus täna Hiinast ning polnud oma perega veel kohtunud. Libliku sõnul on tema pere mures olnud juba äritüli algusest alates, kuid nüüd oli «mure mööda telefoniliine tuntav.»

Liblik teatas, et esimese ähvarduse sai ta Sukleselt juba 2007. aastal kui ärimees esitas talle nõudmised, mille lõpus kirjeldas seitset sammu, mis vastasel korral järgnema pidid. Kaheksas, ainult suulisel kujul esitatud punkt - «inimesed, kes viivad asju lõpule.» Liblik ei osanud enda sõnul sel ajal ähvardust tõsiselt võtta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles