II kvartali keskmine väljamakse oli mullusest veidi väiksem

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teetööd.
Teetööd. Foto: Priit Simson

II kvartali jooksul töötajatele tehtud keskmine brutoväljamakse oli maksu- ja tolliameti teatel 11 764 krooni kuus, mullu samal ajal oli see 11 899 krooni.


II kvartali mediaanväljamakse oli 9301 krooni kuus. See tähistab summat, millest suuremaid ja madalamaid väljamakseid oli võrdselt. I kvartali mediaanväljamakse oli 8467 krooni. Mediaanväljamakse oli eelmise aasta teises kvartalis 9304 krooni kuus.

Maksu- ja tolliameti (MTA) kvartaalsete väljamaksete statistikas sisalduvad palk ja muud tulumaksuga maksustatavad tulud, siia hulka ei kuulu koondamishüvitised.

Oluline on tähele panna, et statistikaameti ja MTA andmed ei ole omavahel võrreldavad. Statistikaamet avaldab keskmist palka, mis sisaldab järgmisi tasuliike: aja- ja tükitöö tasu, puhkusetasu, mitterahaline ehk loonustasu, ebaregulaarsed preemiad ja lisatasud. MTA ei avalda keskmist palka, vaid isiku kohta tehtud erinevaid väljamakseid, mis on seotud töösuhtega.

Teiseks on statistikaameti andmed tekkepõhised, MTA andmed aga kassapõhised. Näiteks augustis teenitud palk läheb statistikaametis augusti arvestusse, MTA arvestuses aga septembrisse, mil see välja makstakse.

Lisaks taandab statistikaamet osalise ja täistööajaga töötajate palga täistööajale ja MTA võtab arvesse kõik isikud, kellele on tehtud väljamaksed, sõltumata kas väljamakse on inimesele tehtud täistööaja või osalise tööaja eest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles