Vene automüüjad: turg kukub veerandi

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moskva BMW müügisalongis ootavad automüüjad ostjaid, keda ennustatakse tänavu märksa vähemal hulgal saabuvat.
Moskva BMW müügisalongis ootavad automüüjad ostjaid, keda ennustatakse tänavu märksa vähemal hulgal saabuvat. Foto: Ivan Sekretarev / AP

Autode müük Venemaal võib tänavu kahaneda veerandi võrra, ennustab autode importööre ja autotoojate esindajaid Venemaal ühendav liit.

Autode müük Venemaal vähenes detsembris 10,3 protsenti aastases võrdluses, teatas täna AEB AMC, Euroopa äriassotsiatsiooni Venemaal autoimportööre ja -tootjaid ühendav alaliit.

Ehkki konkreetselt detsembris müük kasvas, 2,4 protsendi võrra võrreldes sama kuuga aasta varem, nimetas AEB AMC esimees Jörg Schreiber aasta tulemust «pettumuseks».

«2014. aasta lõppes tugeva finišiga, kuid kogunenud kümneprotsendilise vähenemise tõttu autode müügis valmistas aasta pettumuse,» ütles Schreiber müügitulemuste esitlusel täna Moskvas.

«Läheneva majanduslanguse valguses on meie ootused 2015. aastal veel madalamad: ennustatavalt on kogu automüük Venemaal 1,89 miljonit ühikut ehk 24 protsendine vähenemine võrdluses eelmise aastaga,» rääkis Schreiber.

Intervjuus Reutersile ütles Schreiber, et on oodata ka mitme automargi lahkumist Venemaalt, kuid ei täpsustanud, milliste.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles