Krimelte käive kasvas 50 protsenti

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tootmine Krimelte tehases
Tootmine Krimelte tehases Foto: Ergo Kuld/Postimees.

Enam kui neljakümnesse riiki ehitusvahte ja vuugihermeetikuid eksportiva Krimelte  jooksva majandusaasta esimese kuue kuu  konsolideeritud müügikäive kasvas eelmise aasta sama perioodiga võrreldes üle 50 protsendi.


Ettevõtte poolaasta müügikäive ulatus 28,3 miljoni euroni ehk ligi 443 miljoni kroonini. Positiivse trendi jätkumist ning eelarves püsimist prognoosib ettevõte ka majandusaasta teiseks pooleks.

Esimese poolaasta lootustandvad majandustulemused on tihedalt seotud Krimelte laienenud ekspordigeograafiaga ning võrreldes eelmise aasta sama perioodiga oluliselt stabiliseerunud olukorraga eksporditurgudel.

Krimelte tegevdirektori Alar Salumi prognoosi kohaselt on majandusaasta kokkuvõttes oodata siiski veidi konservatiivsemat käibe kasvuprotsenti.

«Vaatamata heale algusele jälgime tähelepanelikult eksporditurgudel toimuvat, kuna sugugi mitte kõik turud ei kosu kriisist ühtemoodi. Siiski näeme, et ka majandusaasta teises pooles püsime eelarves, mis annab põhjust oodata aasta kokkuvõttes 25 protsendist müügikasvu,» märkis Salum.

Krimelte ettevõtete grupi 2009. aasta müügikäive oli 813 miljonit krooni ja tulumaksueelne kasum 62 miljonit krooni.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles