Tööandjad: vanaduspensioni iga võiks kerkida 67. eluaastani

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Tööandjate Keskliidu juht Tarmo Kriis
Eesti Tööandjate Keskliidu juht Tarmo Kriis Foto: Peeter Langovits

Täna pärastlõunal esitleb Eesti Tööandjate Keskliit «Tööandjate manifesti 2011–2015», milles nähakse muu hulgas ette, et vanaduspensioni iga võiks tõusta 67. eluaastani.


Manifestis tutvustab keskliit avalikkusele oma ettepanekuid Eesti majanduse ja ühiskonna edendamiseks, soovides nende pinnal algatada avaliku diskussiooni – eriti arvestades peatseid riigikogu valimisi.

«Täna avalikustatav manifest peab silmas kogu Eesti tasakaalustatud arengut, mitte ei esinda pelgalt ettevõtjate huve. Osaledes koos riigivõimu ja ametiühingutega sotsiaaldialoogis ning selle kaudu poliitikate kujundamises, vastutavad tööandjad osalt terve riigi käekäigu eest,» ütles keskliidu juhataja Tarmo Kriis.

Tema sõnul viitab manifest Eesti elu kõige kriitilisematele probleemidele ja pakub välja nende võimalikud lahendused.

«Tegemist on majanduspoliitiliste meetmete kogumiga, mis annab probleemsete valdkondade parandamiseks ideid, kuid ei pretendeeri terviklahendusele,» märkis Kriis.

Tööandjate programmiline dokument käsitleb ettepanekuid viies olulises valdkonnas: riigihalduses ja majanduspoliitikas, tööturul, maksunduses, hariduses, sotsiaalkaitses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles