Reuters: Samsung tegi Blackberry´le 7,5 miljardi dollari suuruse ostupakkumise

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksamaa kantsler Angela Merkel kevadel hoidis Hannoveris toimunud tehnoloogiamessil CeBit kõrge turvalisusega nutitelefoni BlackBerry Z10.
Saksamaa kantsler Angela Merkel kevadel hoidis Hannoveris toimunud tehnoloogiamessil CeBit kõrge turvalisusega nutitelefoni BlackBerry Z10. Foto: FABRIZIO BENSCH/REUTERS

Reutersi anonüümsete, läbirääkimistega seotud allikate sõnul on Lõuna-Korea tehnoloogiafirma Samsung teinud Kanada nutitelefonitootjale Blackberry 7,5 miljardi dollari suuruse ostupakkumise.

Samsung ei soovinud Reutersile võimalikku tehingut kommenteerida, Blackberry aga eitas  ostuläbirääkimiste toimumist.

Analüütikute hinnangul on Samsungi Blackberry´st huvitatud peamiselt ettevõtte valduses olevate patentide tõttu, mille abil loodetakse tugevdada oma positsioone konkurentide Apple´i ja Google´i ees.

2013. aastal tundis Blackberry vastu elavat huvi Hiina tehnoloogiaettevõte Lenovo, kuid toonane Kanada valitsus oli sellele turvakaalutlustele viidates selgelt vastu.

Blackberry on tuntud kui turvaliste äriklassi telefonide tootja. Ettevõtte seadmeid kasutavad mitmed julgeolekuasutused, samuti ka näiteks USA president Barack Obama ja Saksamaa kantsler Angela Merkel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles