3 nippi, kuidas täielikult töötegemisele keskenduda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kirjutamiseks on  sobiv taustamuusika jazz või soul.
Kirjutamiseks on sobiv taustamuusika jazz või soul. Foto: PantherMedia

Management Today jagab kolme kasulikku nippi, kuidas ära hoida tööülesannete edasi lükkamist ning keskenduda täielikult nende lõpule viimisele.

1. Pane iga päeva kohta paika üks konkreetne asi, mille ära tegemine viib sind soovitud lõpptulemusele lähemale. Tööülesannetele keskendumine on lihtsam, kui tead, et iga lõpuleviidud töö on osa sinu suuremast eesmärgist.

2. Loo enda ümber meeldiv ja inspireeriv töökeskkond. Näiteks kirjutamiseks on  sobiv taustamuusika jazz või soul, ilma vokaalita house aitab aga lugemisele keskenduda ning uude informatsiooni süveneda. Hea on luua ka isiklikud keskendumisega seotud rituaalid - näiteks kasutada töötegemise ajal lõhnaküünlaid.

3. Ürita endale ette kujutada ennast ülesannet tegemas, mõtle, kuidas tunned, kui oled jõudnud sellega poole peale ning milline enesetunne valdab sind, kui oled töö edukalt lõpule viinud. Seejärel hinga sügavalt sisse ning alusta!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles