Maailma rikkuselt teine inimene sai New York Timesi suurimaks eraosanikuks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Carlos Slim Helu
Carlos Slim Helu Foto: SCANPIX

Mehhiko päritolu telekomimagnaat Carlos Slim Helu, kelle varanduse väärtuseks hindab Bloomberg 73,3 miljardit dollarit, realiseeris optsioonid, mille tulemusena omab ta 16,8 protsenti New York Timesist, kirjutab Wall Street Journal.
 

Slim omab nüüdsest 27,8 miljonit New York Timesi aktsiat, mille väärtuseks oli eilse sulgemishinna järgi 341,1 miljonit dollarit. Slim soetas aktsiad praeguse turuväärtusega võrreldes pea kaks korda odavamalt ehk hinnaga 6,36 dollarit aktsia kohta (New York Timesi aktsia eilne sulgemishind börsil oli 12,28 dollarit).

Optsioonid soetas Slim ülikasuliku tehinguga 2009. aastal, mil laenas majanduskriisist räsitud ajalehele 250 miljonit dollarit. New York Times maksis võla koos kõrgete intressidega ja boonustega kaks ja pool aastat enne tähtaega tagasi. Samuti on ettevõte vahepeal maksnud Slimile üle 3 miljoni dollari dividende.

Enne optsioonide kasutamist oli Slimi osaluse suuruseks 8 protsenti.

New York Times on Wall Street Journali järel levi suuruselt teine ajaleht USAs.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles