Soomlased ostavad Eestist vähem alkoholi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile Tallinna sadama piirkonna alkoholipoest veini ostnud soomlane Rami soetab enda sõnul Eestist alkoholi harva ja väikses koguses, seega teda siinse alkoholi kallinemine ja Soome tollireeglid ei mõjuta.
Eile Tallinna sadama piirkonna alkoholipoest veini ostnud soomlane Rami soetab enda sõnul Eestist alkoholi harva ja väikses koguses, seega teda siinse alkoholi kallinemine ja Soome tollireeglid ei mõjuta. Foto: Liis Treimann / Postimees

Alates eelmise aasta juulikuust kehtivad soomlastele Eestist alkoholi koju kaasa ostmisel karmimad reeglid ning see andis tunda ka teise poolaasta läbimüügis.

Praegu võib Soome maksuvabalt viia 110 liitrit õlut, 90 liitrit veini ja kümme liitrit muid alkohoolseid jooke. Sellest suuremate koguste puhul tuleb tõestada, et alkohol on ostetud isiklikuks otstarbeks, näiteks pereliikmetele, kingituseks või pidudeks. Kes seda tõestada ei suuda, peab maksma tollimaksu.

Üleeile raskustest ja koondamistest teatanud alkoholitootja Liviko juht Janek Kalvi ütles samuti, et peale alkoholiaktsiisi kiire tõusu tekitas neile probleeme turistide ostuhuvi järsk vähenemine eelmisel aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles