Ericsson võttis Apple'i kohtulahingu vastu

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Apple ja Ericsson vaidlevad, kas iPhone'is kasutusel olevate tehnoloogiate patentide pealt peaks maksma lähtuvalt iPhone'i hinnast või telefonis sisalduva tehnoloogiat otseselt tarvitava mikrokiibi hinnast.
Apple ja Ericsson vaidlevad, kas iPhone'is kasutusel olevate tehnoloogiate patentide pealt peaks maksma lähtuvalt iPhone'i hinnast või telefonis sisalduva tehnoloogiat otseselt tarvitava mikrokiibi hinnast. Foto: Denis Charlet / AFP

Täna tegi Ericsson Texase ringkonnakohtusse avalduse, milles palub kohtult hinnangut, kas Apple'ilt küsitava patenditasu suurus on mõistlik. See on Rootsi telekommunikatsioonifirma vastukäik Apple'i esmaspäeval alustatud kohtuvaidluse eest patenditasude üle.

Põhja-California ringkonnakohtusse tehtud avalduses märgib Apple, et Ericsson küsib oma LTE tehnoloogia litsentside eest liialt palju raha, ehkki oli kokku lepitud mõistlikus tasus, vahendab Wall Street Journal (WSJ). LTE - Long-Term Evolution - on 4G juhtmeta kommunikatsiooni standard ja loomulikult ei saa ükski uus iPhone selleta hakkama.

«Oleme alati olnud nõus maksma mõistlikku hinda, et kindlustada endale õigused kasutada patente standardites, mis on meie toodetes kasutatava tehnoloogia puhul hädavajalikud,» ütles Apple'i pressiesindaja. «Kahjuks ei suutnud me Ericssoniga mõistlikus hinnas kokku leppida, seega peame viimase võimalusena paluma kohtult abi.»

WSJ andmeil küsis Ericsson Apple'ilt patenditasu, mis põhines patenteeritud tehnoloogiat kasutava seadme (iPhone) hinnal. Apple aga olevat nõus maksma litsentsitasu, mis põhineb vaid tehnoloogiat kasutava mikrokiibi hinnal ja see on loomulikult vaid murdosa lõpptoote väärtusest.

Ericsson on Nokia kõrval üks suuremaid patendiomanikke mobiilse kommunikatsiooni sektoris, ettevõttele kuulub üle 35 000 tehnoloogiapatendi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles