Bitcoin veereb allamäge

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bitcoini hinna graafik 2013. aastast alates aadressilt coindesk.com.
Bitcoini hinna graafik 2013. aastast alates aadressilt coindesk.com. Foto: coindesk.com

Bitcoini hind kukkus selle nädala alguses madalaimale tasemele 2013. aasta kevadest saadik, indikeerides, et virtuaalvaluuta buum võib olla möödas, kirjutab New York Times.

CoinDeski andmeil kukkus bitcoin eilsel kauplemispäeval 267 USA dollarilt 224 dollarile, allapoole taset kust virtuaalvaluuta 2013 kevadel oma peadpööritavat, kohati 1200 dollarini ulatunud tõusu alustas. Hiljem küll kurss taastus pisut, kerkides üle 230 dollari. Täna kukkus bitcoin aga taas, vajudes 200 dollari piiri lähedale.

Et horisondil ei paista ka ühtki hinnaralli märki, on bitcoinide kaevandamisega tegelevad ettevõtted hakanud valmistuma kauakestvaks madalseisuks ning edasiseks virtuaalvaluuta hinna languseks.

«Kas inimesed kaotavad usaldust? Absoluutselt,» ütles Greg Schvey, bitcoini kaubanduse analüüsimisega tegeleva TradeBlocki partner.

Bitcoini kaevandamisega tegelevad firmad on kukkuva hinna tingimustes sunnitud rohkem bitcoine müüma, et saada raha elektriarvete tasumiseks, sest bitcoinide kaevandamine on üsna energiamahukas tegevus. Suurem müük tirib ühtlasi hinda allapoole, mis viib omakorda veel suurema müügini.

Seetõttu on osa ettevõtteid hakanud oma bitcoine kaevandavaid arvutiparke sulgema. Esmaspäeval teatas CEX.io, et lõpetab ajutiselt kaevandamise seoses liiga madala hinnaga.

Analüütikute hinnangul on järgmine hinna toetustase 200 dollari juures, vahendas Coindesk. Üldiselt arvatakse aga, et bitcoini hind kukub sellestki tasemest peatselt allapoole, jäädes ehk pidama 140 dollari juures – ehk tasemel, kust buum 2013. aasta alul alguse sai.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles