Värsked Volvod jänkidele otse Hiinast

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Volvo Chengdu tehas Hiinas.
Volvo Chengdu tehas Hiinas. Foto: Jason Lee / Reuters

Volvo toob USA autojuhtidele «Made in China» koju kätte. Otse Chengdu tehasest hakatakse üle ookeani kohale toimetama pika teljevahega versiooni sedaanist S60.

Sõiduk nimega S60L võib kujutada endast ajaloolist pööret autotööstuses: peavoolu tootja astub kauaoodatud sammu, tutvustades ameeriklastele Hiina autosid – mis sest, et Euroopa firmamärgiga, kirjutab Financial Times.

«See on midagi unikaalset, oleme väga uhked, et oleme esimesed,» ütles Volvo tegevjuht Håkan Samuelsson.

Ruumikamat Volvot S60L hakati Volvo omaniku Geely tehases Chengdus valmistama aastal 2013 ning neid võiks vajadusel toota 120 000 tükki aastas.

Kas USA tarbija on Hiinas sündinud sõidukite tulekuks valmis?

«Seda hakkab [auto]tööstus nüüd pingsalt jälgima,» ütles IHS Automotive’i analüütik Stephanie Brinley. «Tahame mõista, mida tarbijad tunnevad ja kuidas nad reageerivad, aga praegu me lihtsalt ei tea.»

Volvo soovib rõhutada, et tehaseseadmed ning töötajate väljaõpe ja kvalifikatsioon on Göteborgis ja Chengdus samad. «Me ei räägi Hiina auto eksportimisest,» ütles Samuelsson. «See on Volvo. Keegi pole öelnud, et S60 [mida tehakse Genkis] on Belgia auto. Teame, et kvaliteet on absoluutselt sama, kui mitte parem.»

Ta lisas: «Lõppeks tuleb olla natuke alandlik ning aktsepteerida, et kliendid on need, kes otsustavad.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles