USA suurimate börsiettevõtete juhatustesse jõuab üha rohkem naisi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Yahoo tegevjuht Marissa Mayer.
Yahoo tegevjuht Marissa Mayer. Foto: HANDOUT/REUTERS

Kuigi USA 500 suurima börsiettevõtte juhatustes jääb naiste osakaal hetkel alla 20 protsendi, lubab uute juhatuseliikmete nimetamise statistika selget nihet naiste esindatuse paranemise suunas, kirjutab Wall Street Journal.

Uuringufirma Catalyst iga-aastase analüüsi järgi on S&P 500 indeksisse kuuluvate ettevõtete juhatuseliikmetest vaid 19,2 protsenti naised ning see number ei ole viimastel aastatel eriliselt suurenenud.

Teise uuringufirma Heidrick&Struggles andmetel on aga juba ilmselt mõne aasta pärast oodata juhtkondades sugude võrdsemat esindatust. Nimelt – kui aastal 2009 olid vaid 18 protsenti USA 500 suurimate börsiettevõtete uutest juhtkonnaliikmetest naised, siis mullu moodustas nende osakaal juba 29 protsenti.

Seejuures on langenud ka nende suurfirmade arv, kelle juhatustes pole ühtegi naist. Kui tunamullu oli 25 S&P 500 indeksisse kuuluvat firmat ehk 5 protsenti  ilma ühegi naissoost juhatuseliikmeta, siis mullu oktoobri seisuga vähenes selliste ettevõtete arv 18-ni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles