Venemaal puhkes soolapalavik

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sool.
Sool. Foto: SCANPIX

Venemaa tarbijakaitse soovitas Ukrainas ja Valgevenes toodetud sool kaubanduskettide lettidelt ära korjata, kuid asus täna soolaimpordi  keelamist ägedalt eitama.

Mullu detsembris saatis tarbijakaitse Leningradi oblasti osakond kaubanduskettidele kirja, milles palus informatsiooni Ukrainas ja Valgevenes toodetud soola olemasolu kohta lettidel, kirjutas Kommersant. Ametkond selgitas, et soovib keelata välismaal toodetud soola müügi. Seejärel korraldas tarbijakaitse reidi, mille käigus avastas, et Valgevenest ja Ukrainast pärit sool ei vasta paljude koostisosade poolest Venemaal kehtestatud nõuetele.

Kommersandi väitel on vastav kirjavahetus toimetuse käsutuses.

Samasugusest aktsioonist andsid teada ka Tuula ja Marimaa kaupmehed. Samal ajal polnud soola impordi keelamiseks üleriiklikul tasemel veel korraldusi saabunud ning tarbijakaitse selgitas oma tegevust mitme tootmisettevõtte poolt saadetud kaebustega.

Tarbijakaitseamet aga kiirustas juba  teisipäeval kinnitama, et kaubanduskettidele pole antud korraldust  importtooteid lettidelt ära korjata ja mingisuguseid keeldusid pole kehtestatud, teatas Interfaks.

Asjatundjate kinnitusel soovivad Venemaa soolatootjad niimoodi välismaa konkurente välja tõrjuda, sest ei ole suutelised oma toodetega vabal turul konkurentsi pakkuma. Venemaa soolatootjate võimsused on rakendatud kõigest 62 protsendi ulatuses.

Venemaal müüdavast soolast 59 protsenti imporditakse.

Üheksa aastat tagasi tõusis soola hind Venemaal üle öö kümme korda, kui hakkasid levima kuuldused, et tarned Ukrainast peatatakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles