Nafta hind kukub hoogsalt 40 dollari suunas barrel

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsusmaa kütusefirma Total mahutid Pariisi lähedal.
Prantsusmaa kütusefirma Total mahutid Pariisi lähedal. Foto: SCANPIX

Nafta hind jätkab hoogsalt langemist liikudes hoogsalt 40 dollari suunas barrel, sest Araabia Ühendemiraatide naftaminister teatas, et riik kavatseb toodangut suurendada.  

Peamiselt Ameerika Ühendriikides jälgitav WTI hind oli täna hommikuks kukkunud kolm protsenti 44,68 dollarini barrel. Euroopas jälgitav Brenti toornafta barreli hind oli kukkunud juba neli protsenti 45,54 dollarini.

Eile kukkus nafta hind viis protsenti. Võrreldes suvise hinnatipuga on see kukkunud 60 protsenti, viimase seitsme nädalaga enam kui 36 protsenti.

Hinnalanguse üheks konkreetseks ajendiks oli nafta laoseisu kasvamine – analüütikud prognoosivad, et eelmisel nädalal kasvas toornafta laoseis USAs 1,75 miljoni barreli võrra, kirjutab Bloomberg.

Üks Naftat Eksportivate Riikide Organisatsiooni (OPEC) liikmesriik Araabia Ühendemiraatide naftaminister Suhail Al Mazrouei ütles eile, et riik kavatseb tootmist suurendada isegi ebastabiilsete nafta hinna tingimustes.

Nafta hinna langussurve on nii suur, et selle vabalangust ei suutnud peatada isegi Hiina, kes teatas rekordilisest impordist (seitse miljonit barrelit päevas) detsember. Hiina on USA järel suuruselt teine naftaimportija.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles