Eesti EXPO paviljoni ehitavad itaallased

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti paviljoni välimuse joonis.
Eesti paviljoni välimuse joonis. Foto: estonia.eu/expo2015

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS) sõlmis täna maailmanäituse EXPO Milano 2015 Eesti paviljoni ehituslepingu Itaalia ettevõttega Redaelli Costruzioni S.p.A.

Senine ehitushange tühistati reedel, sest hanke võitjaks kuulutatud Ekspodisaini AS teatas, et ei jõua paviljoni hankes ettenähtud ajaks valmis, teatas EAS.

EXPO Milano Eesti esinduse projektijuhi Andres Kase sõnul tegi Itaalia ettevõte EASile pakkumise, mis jääb alla 2,1 miljoni euro. «Lepingu kohaselt algavad ehitustööd juba sel nädalal ja lõppevad hoone valmimisega 15. aprillil. Seejärel toimub hoone testimine ja ekspositsiooni väljapanek,» lisas Kask.

EASi juhatuse esimees Hanno Tomberg ütles, et väga tähtis on saada Eesti paviljon valmis 1. maiks ja avada see koos EXPO ametliku avamisega.

«Arvestades, et maailmanäituseni on jäänud vähem kui neli kuud, oli valmimistähtaeg meile kõige tähtsam kriteerium partneri valikul. Ekspodisaini AS teatas eelmisel nädalal, et ei jõua paviljoni valmis enne  31. maid, mis ei vasta eelmisel aastal välja kuulutatud hangetingimustele ega võimalda paviljoni avada samaaegselt kogu EXPOga. Paviljoni ehitaja valiti välja juba EXPO territooriumil tegutsevate ehitusettevõtjate hulgast,» ütles Tomberg.

Redaelli Costruzioni S.p.A. on asutatud Monza Brianza piirkonnas Giordano Augusto Redaelli poolt aastal 1954. Ettevõte tegutseb peamiselt Põhja-Itaalias ja teostab ehitustöid nii tsiviil- kui ka tööstusehituses. Ettevőte ehitab EXPOl ka Austria ja Ungari paviljone.

EXPOl osaleb kokku 145 riiki. Maailmanäitus toimub 1. maist kuni 31. oktoobrini. 7. juunil toimub maailmanäitusel Eesti päev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles