Sutter: Nafta madal hind ei sunni Eesti Energiat töötajaid koondama

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Energia juhatuse esimees Hando Sutter.
Eesti Energia juhatuse esimees Hando Sutter. Foto: Jaanus Lensment

Nafta madal hind ei ole seni veel kaugeltki nii madalale langenud, et Eesti Energia peaks töötajate koondamisele mõtlema, kinnitas ettevõtte juhatuse esimees Hando Sutter.

„Elektri hind pole nafta hinnast nii palju mõjutatud kui põlevkiviõli tootmine, mistõttu katab müügihind meie kulud praegu päris hästi ära,“ rääkis Sutter. „Kuna toodame nii elektrit kui ka põlevkiviõli, saame oma tegevust vastavalt turu muutumisele ümber organiseerida ning seetõttu ei ole põhjust ka öelda, milline nafta hinna tase meid koondamisnimekirju tegema sunniks.“

Viru Keemia Grupp peab Sutteri sõnul tehaseid sulgema ja töötajaid koondama, sest investeeris üle ja rajas tehaseid rohkem, kui ettevõttel on kaevelube. VKG-l pole ka lootust, et Eesti Energias hakkaks oma konkurendile müüma põlevkivi senisest odavama hinnaga.

„Eesti Energia vajab enda poolt kaevandatavat põlevkivi oma tootmisvõimsuste jaoks, mida tuleb üha juurde ja ei saa põlevkivi VKG-le odavalt ära anda,“ tõdes Sutter. „VKG on oma raske olukorra ise põhjustanud.“

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles