Kuidas loob Skype töötajatele mõnusa töökeskkonna?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Skype
Skype Foto: Toomas Huik

Eesti ihaldusväärseimate tööandjate hulka kuuluva Skype’i personalijuht Merle Liisu Lindma jagab sealse hea töökeskkonna retsepti.

1. Paindlik tööaeg

Skype’is ei pea keegi käima oma töölauda valvamas. Meil on oluline, et asjad oleksid korras, eesmärgid ja lubadused täidetud. Kui tegu pole just tööga, mis meeskonna vahel graafiku alusel ära on jaotatud, on igaühe enda valik, kas tulla tööle kl 9 või mitte. Ja kui keegi töötab pühapäeval, miks ei võiks ta siis teisipäeval kinno minna.

Paindlike töövormide puhul on muidugi risk, et suure saavutusvajadusega inimene põletab end ise läbi. Seepärast peavad ka meeskonnajuhid ületöötamise suhtes valvsamad olema ja õigel hetkel inimesi toetama.

2. Mõnusad tööruumid

Töökeskkond on meil parim võimalikest. Skype’i maja on ehitatud armastusega – loodud on kõik tingimused, et justkui ei peakski koju minema. Meil on väga äge kohvik, kus saab hommikul-lõunal süüa ning ka muul ajal keha kinnitada. Meil on küll avatud kontor, aga on ka võimalus töötada eraldi ning teha aktiivseid puhkepause.

Tööl peab olema hea olla ja töökoht peab olema atraktiivne. Eesti IT-firmad on siin turul eeskuju andmas, inspireerivast töökeskkonnast on saamas uus normaalsus.

3. Töö ja eraelu tasakaal

Hoolimata hubastest tööruumidest ei taha me siiski, et inimesed tööl elaksid. Selleks, et anda endast parimat, peavad inimesed olema hea füüsilise ja vaimse tervise juures. Tasakaal tööelu ja eraelu vahel mängib siin suurt rolli.

Toetame igati töötajate spordiharrastusi ja sportlikku eluviisi üleüldisemalt. Ka see aitab vaimu värskena hoida.

4. Uute teadmiste andmine

Lisaks sellele, et kõik Skype’i töötajad läbivad algul sisseelamisprogrammi, on meil palju igapäevast erialast õpet, mis toimub veebi kaudu. Osa sellest õppest on sealjuures kohustuslik. Loomulikult korraldame oma juhtidele erinevaid rühmakoolitusi, püüame üleüldse kõigi koolitusvajadustele vastu tulla. Suur ettevõte pakub juba iseenesest palju õppimis- ja arenguvõimalusi.

5. Inimesed olgu oma töö fännid

Töötingimuste ja kõige muu välise kõrval on aga tähtsaim, et inimesi köidaks see töö, mida nad teevad, ja need tooted, mida nad loovad. Ainult see tagab tegelikult pühendumise ja motivatsiooni.​

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles