S&P: Rootsi kinnisvara on 21 protsenti üle hinnatud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi kinnisvara hinnad on hoolimata maailmamajanduse kehvast seisust pidevalt tõusnud ning nüüd jõudnud ülehinnatuse tasemele. Pildil talu Fåglarö saarel Stockholmi lähedal, mille golfi esinumbri Tiger Woodsi abikaasa Elin Nordegren mõned aastad tagasi ostis.
Rootsi kinnisvara hinnad on hoolimata maailmamajanduse kehvast seisust pidevalt tõusnud ning nüüd jõudnud ülehinnatuse tasemele. Pildil talu Fåglarö saarel Stockholmi lähedal, mille golfi esinumbri Tiger Woodsi abikaasa Elin Nordegren mõned aastad tagasi ostis. Foto: Jocke Berglund / Scanpix Sweden

Arvestades Rootsi kinnisvarahindu ja inimeste tegelikke sissetulekuid, on kinnisvarahinnad tõusnud 21,6 protsenti üle tegeliku väärtuse, vahendab uudisteagentuur Six reitinguagentuuri Standard & Poor's (S&P) koostatud ülevaadet.

Kui Euroopa majandus püsib nõrk, võivad Rootsi kinnisvarahinnad sel aastal alaneda. Aga isegi kui need peaksid kukkuma kuni 30 protsenti, ei tohiks see mõjutada Rootsi krediidireitingut, tõdes S&P.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles