Nii sise- kui ka välisturistide arv suurenes

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Majutus on valdkond, kus töökoormus kasvas eelmisel aastal kõige enam. Foto on illustratiivne.
Majutus on valdkond, kus töökoormus kasvas eelmisel aastal kõige enam. Foto on illustratiivne. Foto: Sille Annuk

Majutusettevõtetes peatus möödunud aasta novembris 216 000 turisti, mis on 3 protsenti rohkem kui aasta varem, 2013. aasta novembris, teatas statistikaamet. Suurenes nii sise- kui ka välisturistide arv.

Välisturiste peatus majutusettevõtetes novembris 134 000, mis oli 2 protsenti rohkem kui 2013. aasta samal kuul.

48 protsenti majutusettevõtetes peatunud välisturistidest saabus Soomest, 17 protsenti Venemaalt ning 7 protsenti Lätist. Võrreldes 2013. aasta novembriga on Soome ja Läti turistide arv kasvanud vastavalt 3 protsenti ja 16 protsenti. Samuti saabus rohkem turiste Leedust, Saksamaalt ja Suurbritanniast.

Kogu aasta jooksul on suurenenud Aasia riikidest saabunud turistide arv. Venemaa turiste peatus majutusettevõtetes aga viiendiku võrra vähem kui 2013. aasta novembris.

73 protsenti majutusteenuseid kasutanud välisturistidest peatus Tallinnas. Soome turistidest 78 protsenti ja Venemaa turistidest 64 protsenti eelistas Tallinna majutusettevõtete teenuseid. Populaarsuselt järgmine sihtkoht Soomest saabunud turistide hulgas oli Pärnu ja Tartu maakond, kus peatus vastavalt 7 protsenti ja 3 protsenti majutusteenuseid kasutanud Soome turistidest. Venemaalt saabunud turistide hulgas aga Ida-Viru ja Tartu maakond (vastavalt 15 protsenti ja 7 protsenti majutusteenuseid kasutanud Vene turistidest).

Majutusettevõtete teenuseid kasutas 82 000 siseturisti, mis oli 2013. aasta novembriga võrreldes 5 protsenti rohkem. Harju maakonnas peatus 31 protsenti, Pärnu maakonnas 17 protsenti ja Tartu maakonnas 12 protsenti siseturistidest. 55 protsenti siseturistidest oli puhkuse- ja 30 protsenti tööreisil.

Novembris pakkus külastajatele teenust 912 majutusettevõtet. Külastajate käsutuses oli 19 000 tuba ja 43 000 voodikohta, millest oli täidetud vastavalt 41 protsenti ja 31 protsenti. Ööpäev majutusettevõttes maksis keskmiselt 34 eurot ning oli 2013. aasta novembriga võrreldes kahe euro võrra kallim. Lääne-Viru maakonna ja Tallinna majutusettevõttes maksis ööpäev riigi keskmisest rohkem.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles