Valitsus katkestas Levira osaluse müügi

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ASile Levira kuuluv Tallinna teletorn takistas eelmise majandusministri ajal Levira osaluse müüki.
ASile Levira kuuluv Tallinna teletorn takistas eelmise majandusministri ajal Levira osaluse müüki. Foto: Liis Treimann

Valitsus otsustas täna majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi ettepanekul katkestada AS Levira riigile kuuluva enamusosaluse müük.

Valitsus otsustas riigile kuuluva 51 protsendise osaluse Leviras müüa koos Prantsuse firmale TDF kuuluva 49 protsendiga kaks aastat tagasi.

Mullu suvel tegi majandus- ja infrastruktuuriminister Urve Palo ettepaneku müük katkestada, põhjendades seda julgeolekuaspektidega. Palo sõnul peab riigil säilima võimalus kriisi puhul elanikele infot jagada ja seepärast peaks vähemalt teletorn ka edaspidi olema riigi omandis.

«Teletorn on elutähtsa teenuse osutamiseks kriitiline vara, kus on saatejaamad eestit katvate võrkude jaoks,» ütles Palo täna valitsuse pressikonverentsil.

Palo sõnul on Euroopa Liidu raha abil korrastatud teletorn ka tähtis turismiobjekt ning müügi korral poleks garantiid, et see objekt oleks ka edaspidi inimestele avatud.

«Oleme pidanud pikalt läbirääkimis kaasomanikuga, kuid pole häid variante leidnud,» ütles Palo. «Seepärast otsustasime müügi katkestada.»

TDFi pressiesindaja Marie-Helene Havard teatas Postimehele, et ettevõte ei kommenteeri Levira müüki.

2013. aasta oktoobrist on Levira aktsiad rahandusministeeriumi valitseda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles