Estover investeeris 1,6 miljonit kodujuustu tootmisse

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estoveri tegevjuht Hannes Prits.
Estoveri tegevjuht Hannes Prits. Foto: Margus Ansu

Eesti juustutootja Estover otsis 1,6 miljonit eurot maksnud tooteliini ja alustab sellest aastast kodujuustu tootmist.

Estoveri pressiteate kohaselt on ettevõtte eesmärk aastaga haarata 40 protsenti kohalikust kodujuustu turust ning alustada toote eksporti teistesse Balti riikidesse ja Põhjamaadesse.

Ettevõtte juhi Hannes Pritsi sõnul tekkis vajadus tooteportfelli ümberorienteerumiseks, sest Venemaa turule müüdava juustu kogus on oluliselt vähenenud, ent nõudlus kodujuustu järele nii Eestis kui ka lähiturgudel üha kasvab.

«Tegime investeeringu kasvava turupotentsiaaliga tootegruppi, sest juustu eksportimine idaturgudele ei pruugi olla jätkusuutlik ja nägime katmata nišši kodujuustu sortimendivalikus,» selgitas Prits.

Pritsi sõnul on kodujuustu tootmisvõimsus esialgu 200 tonni kuus, kuid suure müügiedu korral on plaanis seda vähemalt kahekordistada. «Esimese eksportturuna oleme sihikule võtnud Soome, kus Estoveri kodujuustu on võimalik osta alates märtsist,» ütles ta.

Estoveri teatel kasutab ettevõte kodujuustu tootmiseks Eestis ainulaadset tehnoloogiat, mille tulemus on lõhkumata ehk suuremate teradega kodujuust, mis tagab tootele paremad maitseomadused ja säilivuse.

Ettevõte jätkab ka juustu tootmisega samas mahus, keskendudes senise turuosa hoidmisele, teatas Estover.

United Estover Group OÜ tegeleb piimatoodete müügi ja tootmisega aastast 1992. Gruppi kuuluvatest ettevõtetest on suuremad Estover Piimatööstus OÜ, Estover OÜ, Eesti Juustu Tootmise OÜ ja Deline OÜ. Ettevõte tugineb 100 protsenti Eesti kapitalile ja annab tööd enam kui 200 inimesele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles